Při nákupu nad 1000 Kč získáte dopravu zdarma.

Jak správně pečovat o svou pleť

Asi téměř každý člověk chce, aby jeho pleť vypadala svěže a zdravě. Lidé své pokožce začnou věnovat větší péči od momentu, kdy si uvědomí, že jim roky přibývají. Chtějí se vyvarovat vrásčité pleti a vypadat mladě co nejdéle.

Věděli jste, že kůže největší lidským orgánem?
Má důležité funkce, nejenomže lidský organismus přes kůži částečně dýchá, ale také kůže díky pocení odvádí škodliviny z těla a zároveň pomáhá s termoregulací.

tipy jak pecovt o plet

Jak tedy o pokožku správně pečovat? Tipy pro krásnou pleť

  • Pijte pravidelně dostatek tekutin (minimálně 2 litry denně, s pitným režimem vám mohou pomoci funkční vody Active O2 nebo vitamínové vody Vitamin Well).
  • Pro zdravý vzhled pokožky potřebujete mimo jiné dostatek vitaminu A a také E (jedná se o vitamíny rozpustné v tucích).
  • Pravidelně pokožku hydratujte pomocí kosmetických přípravků.
  • Více péče vyžaduje pleť hlavně během zimních měsíců, kdy se setkává často s mrazivým větrem.
  • Správná péče je hodně důležitá i během léta, kdy je pokožka vystavena slunečnímu záření v mnohem větší míře. Dostatečnou hydratací (v doplnění s opalovacími krémy či oleji) předejdete vysušení pokožky a vzniku vrásek.
  • Stav pleti ovlivňuje také hladina hormonů (někdy se mohou objevit potíže s pletí právě při hormonální léčbě).
  • K péči o pleť patří i volba vhodné kosmetiky během sprchování či mytí vlasů.
  • Pokožka rukou potřebuje více hydratace, jelikož je namáhána díky častému mytí nebo používání různých dezinfekcí.
  • Pokud chcete vypadat svěže, masáž obličeje i těla napomáhá lepšímu prokrvení pokožky a zároveň působí relaxačně.
  • Dopřejte si dostatek spánku, ideálně alespoň 8 hodin denně. Dlouhodobý spánkový deficit se projevuje právě i na stavu pleti.
  • Při léčbě atopického ekzému je vhodné o pleť pravidelně pečovat s kosmetikou, která má přírodní složení. Také je dobré vyhnout se ve stravě potravinám, na které má člověk intoleranci či dokonce alergii a omezit konzumaci mléčných výrobků a lepku. Je také důležité při oblékání volit přírodní materiály (bavlna, bambus).

Když chcete své pleti dopřát opravdový komfort, můžete vyzkoušet německou bio kosmetiku Herbacin. Nejenže patří mezi nejstarší kosmetické značky v Německu (existuje již od roku 1905), ale hlavně má přírodní složení, tedy se vyhýbá zbytečnému používání chemických přísad. Herbacin je zároveň striktně proti testování na zvířatech.

U nás můžete od značky Herbacin vyzkoušet hned několik produktů.
Příjemné sprchové gely pro citlivou pokožku s heřmánkem a zeleným čajem nebo pro všechny typy pleti jsou tu gely s pitayou a maracují či s citrónovou trávou. Všechny jsou bez silikonů i parabenů a mají neutrální PH. Po sprchování tak nebude pleť vysušená, ale naopak hydratovaná a příjemná na dotek. Uvidíte, že vaše pokožka vám poděkuje.
Po koupeli můžete pleť vyživit pomocí zpevňujícího tělového mléka, které obsahuje arganový olej, výtažky z aloe vera a heřmánku.

Kvalitní péči dopřejte i svým rukám díky krémům, které mají trojitý účinek – pečují o pokožku, opravují ji a hydratují, zároveň vytváří ochranný filtr. Můžete si vybrat z krémů s heřmánkem, divokou růží nebo levandulí.

V péči o vlasy i pokožku hlavy má samozřejmě Herbacin také své zastoupení.
Na našem e-shopu najdete šampony (pro objem, mastné vlasy i vysušené vlasy) i kondicionér pro všechny typy vlasů s provitaminem B5.

Pokud se zajímáte o další oblasti zdravého životního stylu, přečtěte si Jak se správně stravovat nebo Jak na na kvalitní spánek.
A jestli na nás máte jakékoliv dotazy, týkající se našich produktů, napište nám, rádi je zodpovíme.

Váš tým Prémiové značky