Při nákupu nad 1000 Kč získáte dopravu zdarma.

Hubněte s radostí – tipy pro hubnutí i zábavná cvičení

Většina lidí, než se pustí do cvičení a diet, se dostane do fáze, kdy se při pohledu do zrcadla zastaví a říkají si: ”Kdy se tohle stalo?” Jednoduše nejsou spokojení se svým tělem a chtějí to změnit. A přesně proto jsme pro vás připravili tento článek, abychom vám ukázali, že hubnutí opravdu nemusí být jen odříkání a makačka. Ať už chcete zhubnout 5, 15 nebo více kil, naše tipy se vám budou hodit.

tipy pro hubnuti a cviceni

Během diety potřebujete dostatek tekutin

Dospělý člověk (i ten, který nehubne) by měl denně vypít minimálně 2 litry tekutin (z toho by většinu měla tvořit voda). Stejně tak je důležité nezapomínat na pitný režim během tréninku.
Kohoutková voda je často plná chemie, proto pokud chcete zvolit alternativu, vyzkoušejte naše vody Vitamin Well (které nejenže chutnají skvěle a obsahují minimum cukru, ale také vám pomohou doplnit potřebné vitamíny a minerály).
Další možností jsou funkční vody Active O2, které jsou velmi oblíbené hned v několika evropských zemích. Čím si svou popularitu zasloužily? Ochutnejte je a uvidíte sami.

Zlepšit stravu a shodit kila

Strava by měla být vyvážená, tedy i během diety by měla obsahovat dostatek minerálů, vitamínů i potřebný příjem kalorií. Když k tomu ještě pravidelně cvičíte, je potřeba o to více dbát na dostatečný příjem bílkovin.
O zdravém stravování si můžete přečíst více v Rozhovoru s výživovým poradcem aneb jak se správně stravovat. Hned v první odpovědi jsou zmíněny nejčastější chyby, které lidé při dietách dělají.

Cvičení a hubnutí

Chodíte do fitness centra sami nebo s přáteli? Určitě víte, že nehledě na hubnutí potřebujete vždy dostatek energie na cvičení.
Před tréninkem nebo po jeho skončení můžete vyzkoušet proteinové tyčinky Baebells, které skvěle chutnají a zároveň obsahují minimum sacharidů.

BCAA a shazování váhy

Co znamená zkratka BCAA? Jedná se o zkratku slov branched chain amino acid neboli esenciální aminokyseliny, které vám mohou pomoci se spalováním tuků a dodáním potřebné síly a energie.
Před cvičením nebo po skončení tréninku si můžete dát tekuté BCAA NOCCO, které existuje hned v několika příchutích.

Je dobré také zmínit, že produkty s BCAA nejsou vhodné pro těhotné a kojící ženy a opatrnosti je třeba i v případě, kdy plánujete podstoupit lékařský zákrok, kvůli možnosti ovlivnění hladiny glukózy.

Nebaví vás chodit do fitka?

To přece nevadí, zkuste si najít pohyb, který vás bude bavit.

Přinášíme tipy zábavných cvičení na hubnutí:

  • Trampolína – nezdá se to, ale skákáním na trampolíně každý den opravdu spálíte spoustu kalorií a během cvičení zapojíte všechny svaly těla. Existují malé trampolíny do bytu, které můžete mít třeba v obýváku a cvičit kdykoliv se vám to hodí.
  • Zumba (taneční fitness program) – na první pohled to vypadá jako jednoduché tancování, ale je to opravdová makačka, u které se zapotíte. Po zumbě určitě oceníte lahodný fitness milkshake Barebells, který obsahuje protein.
  • Různé druhy tance – od poslouchání hip hopu a rychlých pohybů při street dance či tancování v páru na smyslně dynamickou hudbu u latinskoamerických tanců, až po vyjádření emocí v tanci contemporary. Během tance tělo protáhnete i posílíte zároveň.
  • Koloběžka – auto nechte v garáži a můžete po městě jezdit na koloběžce. Ušetříte benzín, životní prostředí a sobě nervy, protože hubnutí vám půjde snadněji.
  • Nordic walking (také nazýván severská chůze) – při dlouhých vycházkách si pročistíte hlavu, objevíte krásná místa a budete mít dostatek pohybu. Na túrách vám skvěle poslouží svačinka Mr. FlapJack, která obsahuje tolik ovesných vloček, že vás zasytí i na několik hodin.

 

Předtím než se naplno pustíte do sportování, je dobré vždy zohlednit váš zdravotní stav.
S výběrem správného pohybu vám může pomoci i váš fyzioterapeut.
Snad jste s námi objevili nové tipy pro zhubnutí a nezapomínejte, že shazování váhy nemusí být o hladovění a utrpení, ale spíše o kvalitní chutné stravě a zábavném cvičení.

Zajímají vás další témata o zdravém životní stylu? Přečtěte si také článek Jak na kvalitní spánek.

 

Váš tým Prémiové značky