Při nákupu nad 1000 Kč získáte dopravu zdarma.

Co je to YUZU a proč tuto vitaminovou bombu konzumovat?

Citróny jsou fajn, pomeranče a grepy milujete, ale co když to chce změnu nevíte si rady? Máme pro vás tip, který vám pomůže oživit váš jídelníček, posílí imunitu a hlavně doplní Vitamín C v co nejvyšší koncentraci! Te to YUZU, vitamíny nabitý citrus z Koreje! Chuťově je nejpodobnější grapefruitu a pomeranči.

yuzu fermentovany vitaminovy a citrusovy napoj

Proč YUZU? Co to vlastně je?

YUZU je drobný citrusový plod, který se pěstuje v Asii – hlavně v Japonsku a Korei. Pro své složení a účinky je označován za „Vitaminovou bombu“. Yuzu je nízkokalorické a velmi výživné ovoce!

Na YUZU se můžeme dívat z mnoha pohledů

Porce vitamínů = 3x víc vitamínu C než citron, nálož energie a dávka antioxidantů.

Kus historie = Vzácná a 1 200 let stará tradice. Ze starověké Číny, do Jižní Koreje, do Japonska až k nám.

Síla ovoce = Plod yuzu je netypický citrus. Málo šťávy, hodně pecek, výrazná a aromatická kůra.

Gastro zázrak = Skvěle chutná, výrazně voní. Horké, studené, v nápojích i dezertech nebo marinádách.

Čím je YUZU na premioveznacky.cz jedinečný?

YUZU v regálech obchodů nejspíš nenajdete, proto přinášíme na naše stránky koncentrát yuzu, který se zpracovává tradičním korejským způsobem, díky kterému si zachová maximum prospěšných látek, vůni a chuť. Obsahuje až 70 % samotného yuzu.

Nápoje z ovoce Yuzu snoubí výbornou chuť a neodolatelné aroma s bohatými nutričními hodnotami. Yuzu nápoje jsou vitaminová bomba, která neobsahuje kofein, takže si je může vychutnat celá rodina. Určitě souhlasíte, že imunita člověka bývá v zimě nepříjemně oslabená, a proto je tělo náchylnější k nejrůznějším nemocem. YUZU může vaši imunitu postavit do latě, aby Vás nenechala ve štychu.

A jak YUZU konzumovat?

Jednoduše. YUZU můžete využít jak do teplého tak i do studeného nápoje. Tak například:
Na přípravu jednoho čaje nebo jedné limonády odměřte 35 g yuzu (cca 2 lžíce) a zalijte vodou. Je to hračka!
Vřele však doporučujeme neomezovat se pouze na tyto přípravy. YUZU má rozhodně své místo také v míchaných alkoholických nápojích. A před dobrým cocktailem by rozhodně nemělo chybět dobré jídlo - yuzu je využíváno v japonské a korejské kuchyni těmi nejlepšími šéfkuchaři do různých marinád nebo omáček.

Vyzkoušejte klasické YUZU

Je ideálním společníkem na cesty – skvěle se vejde do tašky na piknik, nebo do batohu na dovolenou.

TIP: Při využití yuzu v kuchyni se fantazii meze nekladou. Vyzkoušejte ho třeba s toustem a máslem, přidejte ho do perníku, nebo udělejte marinádu na kuřecí křidýlka. Budete koukat, jaká to je dobrota!

Sáhnete raději po YUZU MARACUJA?

Vitamíny, antioxidanty, vláknina a k tomu jedinečná exotická chuť a vůně, taková je naše maracuja!

TIP: Aromatická chuť maracuji skvěle funguje v ledových alkoholických i nealkoholických nápojích. Maracuja i díky vzhledu skvěle ozdobí a dochutí širokou paletu dezertů, např. zmrzlinové poháry, šlehačkové dorty, tvarohové dezerty nebo palačinky.

Milovníci zázvoru vyberou YUZU ZÁZVOR

Vychutnejte si zázvor v medu! Po vzoru yuzu nyní můžete vyzkoušet tuto tradiční léčivou superpotravinu v čaji, limonádě nebo v jiných receptech!

TIP: Zázvor hraje svou nenahraditelnou roli především při přípravě pokrmů asijské a středovýchodní kuchyně. Přidává se do sladkých i slaných jídel, marinád a salátů či dezertů. Výborný je ale i v nápojích jako jsou limonády nebo alkoholické koktejly, obzvláště v kombinaci s medem a citronem.

Váš tým Prémiové značky