Při nákupu nad 1000 Kč získáte dopravu zdarma.

Tipy na výlety na Prvního máje

Jaro je tu v plné síle. A k tomu každoročně patří i První máj, lásky čas. Tradicí je, že se zamilované páry políbí pod rozkvetlou třešní. Což je velmi hezká tradice, ale můžete tento den spojit ještě i s výletem, budete mít zase o jednu krásnou vzpomínku navíc. A kam vyrazit nebo co podniknout? Nemusíte nic vymýšlet, připravili jsme pro vás několik tipů na romantický výlet. A pokud by vám přece jen na plánovaný výlet nevyšlo počasí, v závěru článku dostanete tip na záložní plán.

Kam tedy vyrazit na výlet?

Prachovské skály

Jestli rádi poznáváte terén a užíváte si krásný výhled, Prachovské skály jsou jasnou volbou. Nachází se v okrese Jičín a můžete si tam vybrat ze tří tras – 1,5 km, 3,5 km nebo dokonce zde najdete trasu vyloženě pro kočárky.
Nezapomeňte si do batůžku přibalit i svačinu, jestli patříte mezi milovníky milkshaků, oblíbíte si proteinový Milkshake Barebells, který zažene žízeň a dodá vám sílu na několik hodin, můžete si vybrat mezi jahodovou, vanilkovou nebo čokoládovou příchutí.

Nejste tolik na dlouhé túry, ale máte raději eleganci, architekturu a krásné zahrady? Tak tyto zámky vás nezklamou.

Zámek Hluboká nad Vltavou

Najdete ho u Českých Budějovic. Zámek vznikl v polovině 13. století. Můžete absolvovat prohlídkový okruh s průvodcem. Také tam objevíte naučnou stezku zámeckým parkem, která má 2,5 kilometru a najdete tam i krásné zahrady plné barev i vůní.

zamek hluboka nad vltavou tipy na vylet

Zámek Lednice

Tento zámek se nachází u Břeclavi (na jih od Brna, kousek od hranic s Rakouskem) a patří k nejnavštěvovanějším památkám v České republice. První historická zpráva o této lokalitě pochází už z roku 1222. Novogotická přestavba v 19. století z něj vytvořila romantické sídlo, které je obklopené velkým parkem. Tento krásný park má rozlohu téměř 200 ha, najdete v něm benátskou kašnu, palmový skleník, římský akvadukt a mnoho dalšího.

Plánujete chodit po zámku, prohlédnout si každý detail a pak se ještě pokochat výhledem na zahradu? Tak to se vám bude skvěle hodit svačinka Mr. FlapJack, kterou nezapomeňte sníst před prohlídovým okruhem, protože jíst uvnitř zámků je zakázané. Tuhle tyčinku si oblíbíte, protože si můžete vybrat hned z několika příchutí a má v sobě tolik ovesných vloček, že vás snadno zasytí na další 3 hodiny.

 

Výlet máte za sebou a přemýšlíte co podniknout potom? Navštivte hezkou restauraci nebo k výletu přidejte nějaká muzea v okolí.

Pokud vám ale zrovna nevyšlo počasí na plánovaný výlet zkuste třeba jinou aktivitu, která vás sblíží a zároveň pro vás bude novým dobrodružstvím. Slyšeli jste už o únikových místnostech? Jedná se o hru, kde společně s partnerem či skupinkou přátel luštíte záhady, než najdete klíč a můžete odemknout dveře. Je to opravdová zábava a únikové místnosti najdete v téměř každém větším městě v ČR.

Snad jsme vám přinesli zajímavé tipy a nezapomeňte si užít den volna naplno.

 

Váš tým Prémiové značky