Při nákupu nad 1000 Kč získáte dopravu zdarma.

Mám pít kombuchu každý den? - Objevte benefity kombucha!

Kombucha je starobylý nápoj pocházející z Číny, známý jako zázračný nápoj, nápoj nesmrtelnosti. Vyráběl se doma a říkalo se, že je dobrý na všechno! Je to zelený čaj fermentovaný kulturou živých bakterií a kvasinek (SCOBY). Jedná se tedy o živý produkt. Během fermentace se SCOBY živí cukrem, roste a uvolňuje prospěšné probiotické látky. Po fermentaci se Kombucha mění v sycený nápoj plný vitamínů, enzymů, probiotik a kyselin s mnoha zdraví prospěšnými účinky.

Proč bych ale měl pít Kombuchu každý den? Připravili jsme pro vás 6 důvodů, proč si myslíme, že byste měli zařadit GUTsy Captain Kombuchu do svého každodenního režimu.

the gutsy captain combucha broskev

1. Je to probiotická potravina – má pozitivní vliv na zdraví střev

Střevo je orgán, kde žije několik druhů bakterií, některé jsou prospěšné, jiné ne. Probiotika, přítomná ve fermentovaných potravinách, jako je GUTsy Captain Kombucha, jsou prospěšné bakterie, které se dostávají do střeva a množí se, což vede k pozitivním účinkům na zdraví. Kombucha tak zlepšuje zdraví střev, které je široce zkoumáno pro význam, jaký mají střeva na celkové zdraví, a to jak duševní, tak fyzické.

Střevní bakterie hrají důležitou roli při trávení potravy, protože existují potraviny, které mají ve svém složení živiny, které nejsme schopni strávit – například vlákninu. Ty musí být bakteriemi stráveny a při tomto procesu vznikají mastné kyseliny s krátkým řetězcem, které souvisejí s několika zdraví prospěšnými látkami.

S konzumací Kombuchy souvisí také regulace střevního tranzitu – ať už při zácpě, nebo průjmu. Z tohoto důvodu probiotika zlepšují gastrointestinální příznaky a byla zkoumána u pacientů se syndromem dráždivého tračníku.

2. Je prospěšná pro imunitní systém

Je GUTsy Captain Kombucha vynikajícím nápojem pro posílení imunitního systému? Asi 70 % buněk zodpovědných za naši imunitu je soustředěno podél střevních stěn a jejich jedinou ochranou je bakteriální flóra nacházející se v této oblasti. Přidejte nápoje bohaté na probiotika, jako je GUTsy Captain Kombucha do zdravé stravy a ciťte se silnější a chránění v každodenním životě!

3. Podporuje zlepšení celkové pohody a duševního zdraví

Věděli jste, že tvorba některých našich hormonů, včetně serotoninu a melatoninu, tzv. hormonů štěstí a spánku, je ovlivněna tím, co se děje v našich střevech? Společně hrají důležitou roli při regulaci naší nálady a pohody. Bylo vědecky zjištěno, že přísun probiotických potravin, jako je například kombucha a kefír, se projevuje zvýšením hladiny těchto hormonů v trávicím traktu, což má následně příznivý vliv na pohodu, duševní zdraví a kvalitu spánku.

4. Může pomoci při hubnutí

Věděli jste, že pití kombuchy a kefíru vám může pomoci zhubnout? Střevní bakterie pomáhají udržovat integritu střevních buněk a zlepšují všechny trávicí procesy. Proto umožňují vstřebávat méně toxinů a tuků, což je důležité pro udržení zdravé hmotnosti. Kromě toho pomáhají řídit produkci hormonu sytosti, což přispívá ke snížení záchvatovitého přejídání a emočních epizod.

5. Zvyšuje hladinu energie

Kombucha je přirozeným zdrojem vitaminu B12, který vzniká při fermentaci. Tento vitamín úzce souvisí s hladinou naší energie.

6. Je jednoduše vynikající!

GUTsy Captain Kombucha je vyvinuta a navržena tak, aby měla všechny výhody Kombuchy v kombinaci s lahodnou chutí. Bez pocitu viny, s nízkým obsahem kalorií.

Vyzkoušejte naši novinku GUTsy Captain Kombucha BROSKEV a dejte nám vědět, co si o ní myslíte.