Při nákupu nad 1000 Kč získáte dopravu zdarma.

Je popcorn skutečně vhodný jako zdravá svačinka?

Možná se ptáte, zda je popcorn vhodný, když se snažíte zhubnout nebo jen jako zdravá svačinka? Na jedné straně má vysoký obsah vlákniny a nízký obsah kalorií ve srovnání s většinou pochutin. Na druhé straně, pokud si ho ale polijete máslem “ala kino”, možná do sebe dostanete víc kalorií, než jste chtěli :-)

bio popcorn moonpop - zdravá kukuřičná svačina

Ze všech možných svačinek je ale skutečně dle doporučení výživových specialistů popcorn na prvním místě, zejména pokud se snažíte zhubnout, protože svačina sama o sobě není špatná věc - může vás zasytit do dalšího jídla a také může být skvělým místem, kde do sebe dostanete některé skupiny potravin, které vám v jiných jídlech chybí.

4 důvody proč si vychutnat Váš oblíbený popcorn

1. Popcorn je celozrnný

Pod pojmem "celozrnný" si možná představíte bochník chleba nebo misku ovesných vloček, ale počítá se sem i popcorn. Lidé, kteří popcorn jedí, mají ve své stravě o 250 % více celozrnných obilovin než lidé, kteří popcorn nejedí. A stejně jako ostatní celozrnné potraviny má křupavý popcorn vysoký obsah vlákniny (ženy jí potřebují denně 25 gramů a muži 38 gramů).

2. Popcorn má dobré nutriční hodnoty

Nejenže popcorn obsahuje hodně vlákniny, ale je dokonce zdrojem bílkovin. Jedna porce (asi 3,5 šálku) obsahuje 4 gramy vlákniny, téměř 4 gramy bílkovin a 110 kalorií. Tato kombinace z něj dělá svačinu s dlouhou výdrží a velmi malým počtem kalorií, což může pomoci při hubnutí.

3. Popcorn obsahuje antioxidanty

Je to možná překvapivé, ale popcorn je plný polyfenolů, stejných látek, které se nacházejí v bobulovinách a čaji a které jsou spojovány se zdravím srdce a snížením rizika rakoviny.

4. Popcorn má nízký obsah kalorií

Popcorn je naplněn vzduchem (vzpomeňte si, jak malá jsou zrnka v porovnání s těmi po prasknutí). Protože je vzdušný, získáte poměrně velkou porci bez velkého množství kalorií. Můžete sníst 3 celé šálky popcornu za pouhých asi 100 kalorií.

A to je právě důvod, proč jsme zařadili do našeho portfolia Moonpop BIO POPCORN, protože je to ideální odpovědná svačinka pro každou denní dobu. Tento chutný organický popcorn je nesmažený, vyroben z kokosového oleje, neobsahuje lepek a hodí se pro veganskou stravu.

Vyzkoušejte BIO Popcorn Moonpop v několika chutných příchutích:

 

Tým Prémiové značky přeje zdravé svačení!