Při nákupu nad 1000 Kč získáte dopravu zdarma.

Co je kombucha? Jak tento fermentovaný nápoj konzumovat? - Známe odpovědi na nejčastější otázky

Kombucha je víc než jen módní nápoj! Je to vlastně ideální nápoj pro vaše zdraví. S pomocí nutriční specialistky Mafaldy Rodrigues de Almeidy odpovídáme v tomto článku na hlavní otázky týkající se Kombuchy a její konzumace.

captain kombucha fermentovaný nápoj

Co je Kombucha?

Kombucha je starobylý fermentovaný nápoj, který je v Číně známý jako "elixír nesmrtelnosti". Vyrábí se ze 100% přírodních surovin a obsahuje pouze ty nejčerstvější, nejzdravější a nejlahodnější příchutě. Captain Konbucha se hrdě drží původní čínské receptury: používá pouze vysoce kvalitní přírodní suroviny, zelený čaj fermentovaný s čistým organickým třtinovým cukrem a vlastní kulturu živých bakterií a kvasinek. Takto získává 100% autentickou kombuchu, která skvěle chutná. Čistá, ale lahodná. Předpotopní, ale jedinečná. Šumivá, ale osvěžující. Nejlepší varianta nápoje, která vám pomůže být kapitánem šťastného, zdravého a spokojeného života.

Jak mám Kombuchu užívat a jaká je doporučená denní dávka?

Kombucha je skvělým nápojem, který můžete zařadit do svého jídelníčku díky mnoha zdravotním benefitům, které s sebou přináší.

Ideální doba pro pití fermentovaných nápojů, jako je kombucha, je ráno nalačno, aby bakterie zůstaly na konci celého trávicího procesu živé. Mohou a měly by se však pít kdykoli během dne, ať už jako zdravá svačina, nebo dokonce při konzumaci těžkého jídla, které je hůře stravitelné.

Pokud jde o doporučenou denní dávku, neexistuje žádná standardní dávka a vždy byste měli experimentovat a přizpůsobit ji svému tělu a chutím. Je však doporučováno, že všechny výhody můžeme získat, pokud denně vypijeme 250 až 300 ml.

A k čemu je Kombucha? Jaké jsou výhody užívání Kombuchy?

Souhrnně lze říci, že Kombucha je považována za probiotický nápoj s pozitivním vlivem na zdraví střev a následně na celkovou pohodu. Pomáhá regulovat střevní tranzit, příznivě působí na imunitní systém, podporuje trávení, zvyšuje hladinu energie, podporuje hubnutí a další.

Hledáte-li vhodný bio nápoj s Kombucha, vyzkoušejte naši novinku CAPTAIN KOMBUCHA

 

Váš tým Prémiové značky