Při nákupu nad 1000 Kč získáte dopravu zdarma.

Přínosy NOCCO BCAA během tréninku - proč je přidat do svého tréninkového plánu?

Chcete-li ze svého tréninku vytěžit co nejvíce, není třeba to řešit jinak než doplněním aminokyselin s rozvětveným řetězcem (BCAA). BCAA jsou oblíbené mezi sportovci i návštěvníky posiloven, protože mohou pomoci zlepšit výkon během cvičení, stimulovat růst svalů, snížit míru únavy a podpořit celkové zdraví.

V tomto článku se blíže podíváme na to, co je BCAA, proč byste měli zvážit přidání NOCCO BCAA do svého tréninkového programu.

PROČ PŘIDAT BCAA DO SVÉHO TRÉNINKOVÉHO PLÁNU?

Co jsou BCAA? BCAA jsou tři esenciální aminokyseliny: leucin, izoleucin a valin. Tyto tři aminokyseliny jsou esenciální, protože si je naše tělo nedokáže vyrobit samo - musíme je získávat z potravy nebo doplňků stravy. BCAA tvoří asi 35 % celkového množství esenciálních aminokyselin v našem těle; tvoří však 40 % obsahu esenciálních aminokyselin v kosterním svalstvu. To znamená, že hrají důležitou roli při udržování svalové hmoty a síly během tréninku.

1. Zlepšuje výkon

Výzkum ukazuje, že doplňování BCAA může zlepšit fyzickou výkonnost během cvičení tím, že zvyšuje svalovou vytrvalost a snižuje míru únavy. K tomu dochází proto, že BCAA mohou pomoci zvýšit produkci energie tím, že poskytují další palivo pro svaly, které mohou využít při cvičení; to vám umožní vyvinout větší úsilí, než pocítíte únavu nebo vyčerpání. Studie navíc ukázaly, že užívání před tréninkového doplňku NOCCO BCAA může také pomoci snížit vnímanou námahu - to znamená, že máte pocit, že do tréninku vkládáte méně úsilí, i když se stále snažíte dostatečně tvrdě, abyste dosáhli výsledků!

prinosy nocco bcaa pri cviceni

2. Stimuluje růst svalů

Přidání NOCCO BCAA do každodenní rutiny může také pomoci stimulovat růst svalů tím, že zvyšuje syntézu bílkovin ve svalech po cvičení (tzv. post-cvičební syntéza bílkovin). K tomu dochází díky tomu, jak rychle tělo tyto konkrétní aminokyseliny vstřebává - po konzumaci se velmi rychle dostávají do oběhu, což umožňuje jejich rychlejší využití pro budování nové svalové tkáně po náročném tréninku než u jiných typů bílkovin nebo sacharidů!

3. Snižuje bolestivost svalů

Užívání NOCCO BCAA před cvičením může také pomoci snížit opožděný nástup svalové bolestivosti (DOMS), která se často objevuje po namáhavé aktivitě v důsledku hromadění kyseliny mléčné ve svalech v průběhu času; to snižuje úroveň bolesti, takže regenerace může probíhat rychleji než obvykle!

4. Podporuje celkové zdraví a pohodu

Užívání NOCCO BCAA pomáháte nejen zlepšit fyzickou výkonnost, ale i duševní pohodu! Studie zjistily, že pravidelná suplementace pomáhá snižovat hladinu kortizolu, který je zodpovědný za stresové reakce v těle; snížení kortizolu vede k lepšímu soustředění a koncentraci při cvičení a také k lepšímu spánku, pokud se užívá večer před spaním!

5. Zabraňuje úbytku svalové hmoty

Během tréninku se může potřeba aminokyselin zvýšit až o 500 %. To je hodně, ale vaše svaly tvrdě pracují a potřebují tyto esenciální aminokyseliny ke svému výkonu. Pokud vaše tělo nedokáže udržet krok s poptávkou, místo aby jen dávalo to, co má k dispozici, uvolní hormon glukagon, který ve skutečnosti rozkládá svalovou tkáň a využívá ji jako palivo. Při cvičení tedy buď svalům dáváte, nebo je okrádáte. Doplňování s NOCCO BCAA zajišťuje, že svalům vždy dáváte to co potřebují.

 

Závěrem je jasné, proč se mnoho sportovců a návštěvníků posiloven rozhodlo doplnit svou stravu o NOCCO rozvětvené aminokyseliny - nejenže přinášejí velké výhody, pokud jde o zlepšení výkonu, ale také podporují celkové zdraví a pohodu! Pokud tedy chcete maximalizovat výkon při tréninku, zvažte přidání NOCCO BCAA do každodenní rutiny ještě dnes - nebudete litovat!