Při nákupu nad 1000 Kč získáte dopravu zdarma.

Kdy byste měli pít proteinový milkshake?

Bílkoviny obsažené v milkshaku jsou ideální pro obnovu a růst svalů. Ať už se tedy zaměřujete na budování svalové hmoty nebo hubnutí, proteinové milkshakes vám pomohou doplnit stravu a dosáhnout vašich cílů.

Množství bílkovin, které potřebujete přijímat, se liší v závislosti na vašich cílech, ale doporučená denní dávka je 0,8 gramu na kilogram tělesné hmotnosti nebo přibližně 20 gramů na jedno jídlo. Pokud chcete budovat svaly, možná budete muset toto množství zvýšit téměř na dvojnásobek.

Existují však různé názory na to, kdy a jestli pít proteinový milkshakes.

Marketingová manažerka značky BAREBELLS Rebecca Muller, vysvětluje, co je třeba zvážit při užívání proteinových milkshakes.

barebells proteinovy milkshake čokoláda zdravá svačina doplnění bílkovin

Proč je načasování příjmu bílkovin důležité

Vaše tělo je po tréninku připraveno využít všechny přijaté bílkoviny. Jde o to, abyste pochopili metabolismus svého těla a věděli, zda je vaše tělo v katabolickém nebo anabolickém stavu.

Pokud je vaše tělo v katabolickém stavu, dochází k odbourávání svalů. Vaše tělo se v tomto stavu nachází během cvičení nebo tréninku.

A když je vaše tělo v anabolickém stavu - nebo po tréninku - vaše tělo se obnovuje a doplňuje palivo.

"V tomto časovém období po cvičení je vaše tělo o něco efektivnější při využívání bílkovin, které pomáhají budovat svalovou hmotu, než když cvičíte a svalovou hmotu odbouráváte a zatěžujete."

Po cvičení je důležité přijmout dostatek bílkovin, které pomohou obnovit opotřebované svaly.

"A pokud se snažíte budovat svalovou hmotu, potřebujete bílkoviny, které vám pomohou," vysvětluje Rebecca. "Stavebními kameny našich buněk jsou aminokyseliny a ty získáváme z bílkovin.”

Měli byste pít proteinový milkshake před nebo po tréninku?

Ačkoli se vedou diskuse o tom, kdy je nejlepší pít proteinový milkshake, Rebecca Muller doporučuje pít ho po tréninku. "Vaše tělo využije více bílkovin. Je to rychlá a snadná konzumace, takže se dostane do vašeho těla a skutečně vám pomůže zotavit se a doplnit energii."

V ideálním případě byste měli proteinový milkshake zkonzumovat do hodiny po cvičení.

barebells milkshake fitness claim

Kdy pít milkshake při hubnutí?

"Výhodou proteinového milkshaku je, že se déle tráví, takže má tendenci udržovat pocit sytosti," říká Rebecca. "Pokud se snažíte zhubnout, vaše tělo bude tyto bílkoviny efektivně využívat k zachování svalové hmoty a místo toho bude odbourávat tělesný tuk pro získání energie."

Můžu pít milkshake nalačno a co když jsem citlivý na laktózu?

Ve většině případů vám pití proteinového koktejlu nalačno neuškodí.

Pokud trpíte intolerancí laktózy, tak se nemusíte bát. Všechny proteinové milkshakes BAREBELLS jsou bez laktózy, a proto jsou vhodné i pro lidi, kteří jsou citlivý na laktózu!

Jsou proteinové milkshakes vhodné pít každý den?

Ano, proteinový milkshake může být skvělou volbou, jak nahradit svačinu mezi jídly a pít po tréninku.

Ať už jsou vaše cíle jakékoli, je nejlepší zaměřit se na množství bílkovin, které každý den potřebujete. Pro dosažení maximálních výsledků je třeba rozložit příjem bílkovin do celého dne – a přidání proteinového koktejlu do rutiny po tréninku může být dobrým způsobem, jak tohoto cíle dosáhnout.

Proteinové milkshakes BAREBELLS ve 4 příchutích můžete nakupovat zde na našem e-shopu.

Váš tým Prémiové značky