Při nákupu nad 1000 Kč získáte dopravu zdarma.

Jaké jsou zdravotní přínosy kombuchy?

Kombucha je fermentovaný čajový nápoj, který si v posledních letech získal oblibu díky svým zdravotním účinkům a nabízí několik potenciálních zdravotních výhod, včetně následujících:

Bohatá na probiotika, PRO ZDRAVÍ VAŠICH STŘEV

Kombucha vzniká fermentací čaje symbiotickou kulturou bakterií a kvasinek (SCOBY). Tímto procesem vznikají probiotika, což jsou prospěšné živé mikroorganismy, které mohou zlepšit zdraví střev tím, že podporují růst dobrých bakterií v trávicím systému.

captain komubcha - jake jsou prinosy pití kombuchy

Zlepšení trávení

Probiotika obsažená v kombuše mohou podpořit trávení, což může snížit příznaky zažívacích potíží, nadýmání a zácpy. Zdravá střeva mohou také vést k lepšímu vstřebávání živin.

Posílení imunitního systému

Některé studie naznačují, že probiotika a antioxidanty obsažené v kombuše mohou mít posilující účinky na imunitní systém. Silnější imunitní systém může tělu pomoci v boji proti infekcím a nemocem.

Podpora detoxikace díky antioxidantům

Kombucha obsahuje antioxidanty, například polyfenoly, které pomáhají neutralizovat škodlivé volné radikály v těle a podporují přirozené detoxikační procesy.

Antimikrobiální vlastnosti pro vaši ústní dutinu

Bylo prokázáno, že kyselina octová a další organické kyseliny vznikající během fermentace mají antimikrobiální vlastnosti. To může přispět k potlačení růstu škodlivých bakterií a celkovému zdraví ústní dutiny.

snadno doplníte vitamíny a minerály

Kombucha obsahuje různé vitamíny, např. vitamíny skupiny B (B1, B2, B6 a B12), a také minerály, jako je vápník, hořčík a železo, které jsou nezbytné pro celkové zdraví.

Zlepšení nálady a duševního zdraví

Některé studie naznačují, že některé sloučeniny v kombuše mohou mít pozitivní účinky na náladu a duševní zdraví.

Je důležité si uvědomit, že ačkoli má Kombucha potenciální zdravotní účinky, individuální reakce se mohou lišit a ne každý může pocítit stejné účinky. Někteří lidé se navíc mohou muset konzumaci Kombuchy vyhnout nebo ji omezit kvůli obsahu alkoholu nebo možným interakcím s některými léky či zdravotními potížemi. Pokud uvažujete o zařazení Kombuchy do svého jídelníčku, je nejlepší poradit se s odborníkem nebo vašim doktorem, zejména pokud máte nějaké již existující zdravotní problémy.

Jestli chcete vyzkoušet kombuchu, vybírejte a nakupujte zde.